CS Design Enzo

EVEN VOORSTELLEN
Mijn naam is Connie Steggerda. Getrouwd met Tom en wij hebben samen 3 kinderen. Wij wonen in de Julianalaan 102 in Raamsdonksveer waar ik ook mijn Atelier heb.

Als klein meisje ben ik altijd al bezig geweest met lapjes stof te verwerken. Ik kreeg mijn eerste naaimachientje toen ik 8 jaar was. Daar maakte ik dan kleertjes op voor de pop. Later ging ik ook kleding voor mezelf maken. Dan leende ik een kledingstuk van een vriendin dat ik dan op patroonpapier natekende en vervolgens daar voor mezelf iets van maakte. Een tante leerde me hoe ik een patroon moest tekenen uit een boek en dan ging ik zelf gewoon uitpluizen hoe ik het in elkaar moest zetten. Zo heb ik mezelf eigenlijk een hoop technieken aangeleerd. Uiteindelijk besloot ik de opleiding tot coupeuse te gaan doen. Een 3 jarige opleiding die ik in de avond uren heb gevolgd en met succes afgerond.

Na het behalen van mijn Diploma ben ik les gaan geven en ik maakte maatkleding. Onder andere trouwjurken en kleding voor mensen die buiten de confectiematen vallen. Dat was echt leuk en fijn om te doen. Als ze dan hun kleren kwamen passen kon ik daar echt van genieten want dat zat dan zoals het hoorde en dat waren ze niet gewend. Het was altijd wel veel werk en dus ook veel tijd en toen ik zelf 3 kinderen had gekregen en niet eens tijd had om voor hen kleren te maken ben ik gestopt met het maken van maat kleding voor anderen. Voor de kinderen maakte ik bijna alle kleren zelf en als andere ouders dan eens vroegen waar ik die jas of broek gekocht had en hoorden dat ik het zelf gemaakt had vroegen ze soms of ik dat voor hun zoon of dochter dat ook kon maken. Dat deed ik dan ook weleens. Vaak is het zo als mensen horen dat je wel handig bent op de naaimachine en er toevallig een rits van hun broek of jas kapot is, jij die dan wel even zou kunnen maken. Dat heb ik ook vaak gedaan en dat doe ik nog steeds alleen tegenwoordig niet meer gratis.

REPARATIE/VERSTELLEN
Het repareren of het verstellen van kleding vindt ik leuk werk. Soms komen er mensen bij me die een maatje meer of minder zijn geworden. Vaak is de kleding nog prima en kan het nog best een 2e ronde mee, dat vind ik leuk om te doen. Tegenwoordig wordt er zoveel weggegooid. Zo is ook het idee ontstaan om van oude leren jassen of stoelen, tassen te maken. Natuurlijk kun je niet alles recyclen dus ik gebruik ook wel nieuw materiaal, maar de combinatie kan prima.

WOONACCESSOIRES
Het maken van woonaccessoires is eigenlijk ontstaan doordat ik ook zo af en toe ook nog wel eens schilderijen maak. Hier gebruik ik dan ook verschillende materialen voor en als dat dan ophangt in de kamer wil ik dat de kleuren en materialen terugkomen in de ruimte. Het feit dat ik dan nooit dingen kon vinden in de winkel, maakte dat ik ze zelf ging maken. Lekker op zoek naar allerlei stofjes!

TROOSTKLEED/ AANDENKEN/KUSSENS
Dit is me gewoon overkomen……
Op de jaarmarkt stond ik met een kraam en kwam er de vraag of ik van 6 broeken een wandkleed / organizer kon maken waar de zakken van de broeken in verwerkt moesten worden. De broeken waren van een overleden persoon. Deze vrouw was al heel lang op zoek maar nog niemand tegengekomen waar ze een goed gevoel bij had dat het goed zou komen.

Na een aantal weken belde ze me op en kwam ze bij me langs. We hadden een fijn gesprek en de broeken bleken van haar overleden zoon te zijn geweest. Ze wilde dit aan haar andere zoon geven als aandenken. Heel bijzonder, en ik voelde me ook wel vereerd dat ik dit mocht doen. Spannend voor mij en haar toen ze het eindresultaat op kwam halen. Emotioneel…

Ze was er echt blij mee, boven verwachting. Het geeft zoveel voldoening dat ik dit heb mogen doen, een aandenken aan hem aan wie ze af en toe nog eens een briefje kunnen schrijven en in één van zijn zakken stoppen. Toen ik haar vroeg of ze de restjes stof die ik over had nog wilde hebben vroeg ze of ik er nog een kussentje van kon maken zodat ze die dan nog eens even lekker vast kon houden. Ook hier was ze erg blij mee. Zij stelde me voor om dit ook voor andere te doen omdat ze er erg blij mee was.

Dit soort opdrachten geven zoveel voldoening. Dat je dit voor iemand mag maken. Een aandenken van iemand die hun zo dierbaar is. Als iemand je dit toevertrouwt is dat heel bijzonder!


Wie ben ik

Laat ik me eerst even voorstellen
    Connie Steggerda
    Connie Steggerda
    Beheerder

Onze specialiteiten

Herstel

Wij zijn in staat beschadigde producten te herstellen neem contact op voor meer informatie

Kledingreperatie

Is jouw nog veel te mooie jurk beschadigd dan zijn wij instaat deze op te lappen

Handgemaakte tassen

Wij maken ontwerpen en maken onze eigen tassen zo heb je altijd iets orgineels

Woonaccessiores

Zoek jij nog een leuke kussen of kleed voor in de woonkamer bekijk onze handgemaakte producten snel in onze onlineshop